Kerntalenten

 

Waarom de KernTalenten Analyse zo uniek is!

 

De KernTalenten Analyse is het eerste instrument dat mensen niet in hokjes stopt, maar een genuanceerd beeld geeft van je KernTalenten. Niet het systeem is leidend, maar jij als individu bent het vertrekpunt. Wanneer je je KernTalenten kent, kun je bewustere keuzes maken die echt bij je passen. Je kunt dit op verschillende momenten toepassen: niet alleen bij keuzes in je loopbaan, studie of privé, bij werving en selectie of zelfs verbetering van (privé)relaties. Ook geeft het inzicht in (het voorkomen van) risico op burnout.

 

De opleiding tot KernTalentenanalist heb ik gevolgd bij de founder van Coretalents, Danielle Krekels.

 

Kerntalentenanalyse Amsterdam, Kerntalenten

 

Wat kun je met de KernTalentenmethode?

 

In ons leven moeten we een aantal keuzes maken die een grote impact in ons leven zullen hebben. 

Welke studie ga ik volgen als ik klaar ben met middelbare school? Een heel belangrijke beslissing. En wat kun je doen om de kans op de ‘juiste’ keuze te vergroten?

 

Een studie duurt minimaal 4 tot 5 jaar en kost tienduizenden euro’s. En wat blijkt dat veel scholieren vaak nog geen idee hebben welke vervolgopleiding te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om een studie te kiezen waar je vrienden ook heen gaan. Of je ouders beslissen voor je. En als je mazzel hebt, kies je de studie die bij je past. Uit cijfers blijkt dat heel veel studenten na het 1e jaar stoppen met hun studie.  Of beginnen met een andere studie.

 

Nog beter is de kans op mislukken zo klein mogelijk te maken. En een Kerntalentenanalyse kan daarbij helpen door inzicht te krijgen van je Talenten en Intrinsieke motivatie. De KernTalentenanalyse geeft inzicht in datgene waar jezelf als kind (4 – 13 jaar) reeds in geinteresseerd was. Als kind deed je vooral dingen die je leuk vond, zoals activiteiten, sport, speelgoed.

 

Hoe ontdekken we je KernTalenten? Je KernTalenten ontdek je via een eenvoudige en uitvoerige (digitale) vragenlijst, die je terugbrengt naar je kindertijd (4-12 jaar). Je favoriete speelgoed van toen en de spelletjes die je als kind het liefst deed, zeggen alles over je KernTalenten. Een kind wordt niet creatief door met Lego te spelen, maar speelt graag met Lego omdat het al creatief is. ‘Spelen met Lego’ spreekt zijn aard, potentieel en intrinsieke motivatie aan om functionele dingen te creëren. Dit inzicht, dat kinderen hun persoonlijkheid laten zien in de keuze van hun speelgoed, activiteiten en sport, bleek de sleutel tot deze eenvoudige, maar ook revolutionaire methode.

 

Betekenis en gebruik
Een situatie of opdracht waarin je je sterke KernTalenten niet kunt inzetten, leidt snel tot verveling en het gevoel iets te missen. Een situatie of opdracht waarin je vooral je kleine KernTalenten moet aanspreken, vraagt veel extra energie. Het zal je overigens moeilijk vallen om in zo’n situatie echt uit te blinken. De tijd en energie die je investeert in de ontwikkeling en ontplooiing van je sterke KernTalenten, levert altijd prima resultaten op. Vaardigheden die niet door je KernTalenten worden gedragen, zijn veel moeilijker aan te leren en geven minder voldoening. Bovendien leiden ze zelden tot meer dan een gemiddeld niveau.

 

Waaruit bestaat een KernTalent Analyse?

 

Een KernTalenten Analyse kan los afgenomen worden, maar kan ook het begin of juist de afsluiting van een langer coachtraject zijn. Voorafgaand aan de analyse vindt altijd een intake plaats.

 

Een volledige KernTalenten Analyse is een verhelderend hulpmiddel bij:

  • Het bepalen van toekomstperspectief, zoals studiekeuze of carrièreswitch
  • Het opstellen van persoonlijke ontwikkelingsplannen
  • Het voorkomen van  burn- of bore-out