Blog

Tips voor uitstelgedrag

We stellen allemaal wel eens uit. Bij 25% van de werknemers is uitstelgedrag een groot obstakel. Bij studenten is dit zelfs 70%. Een nieuw project beginnen is vaak makkelijker dan er eentje af te maken. Op koers blijven is ook een grote uitdaging, zoals rekeningen betalen, afspraken nakomen, deadlines halen, etc. Deze 8 Tips zullen je helpen je uitstelgedrag te verminderen.

Lees meer »

Thuis is de nieuwe werkplek

Het Nieuwe Werken is Thuiswerken. Voor veel werknemers is het in eerste instantie een verademing. Niet meer elke dag uren in de auto zitten en als je pech hebt ook nog de dagelijkse file. Veel meer vrijheid en quality time met je directe familie. Voor anderen is het juist een hele bevalling. Geen direct contact meer met collega’s. En werken op kantoor geeft ook een zekere structuur met vaste tijden. En ook de sociale controle dat je op tijd komt en je uren maakt. Dat is door het thuiswerken grotendeels verdwenen. Het is nu niet op tijd komen, maar op tijd inloggen. Dat is de nieuwe werkelijkheid.

Lees meer »

Agile Talent in Coronatijd

In het boek Agile Talent van Ralf Knegtmans wordt gesproken over het belang van leervermogen en aanpassingsbereidheid. Hoewel dit boek pre-corona is, is de inhoud nog steeds relevant. Snelle verandering en onzekerheid zijn ook nu de constante factoren in onze nieuwe wereld. En dat kwam eerst door toenemende snelle digitalisering en robotisering. En nu is daar ook nog eens Corona bijgekomen. Digitalisering is achteraf gesproken onze reddingsboei. Het stelt ons in staat om thuis te werken en een studie te volgen.

Lees meer »