Tips voor uitstelgedrag

We stellen allemaal wel eens uit. Bij 25% van de werknemers is uitstelgedrag een groot obstakel. Bij studenten is dit zelfs 70%. Een nieuw project beginnen is vaak makkelijker dan er eentje af te maken. Op koers blijven is ook een grote uitdaging, zoals rekeningen betalen, afspraken nakomen, deadlines halen, etc. Deze 8 Tips zullen je helpen je uitstelgedrag te verminderen.

 

1. Stel een deadline in

Je stelt veel makkelijker uit wanneer je denkt dat je alle tijd van de wereld hebt. En met een deadline verminder je de kans op uitstellen.

 

2. Stop met multitasken

Pak elke keer een ding tegelijkertijd op in plaats van meerdere taken tegelijkertijd.

 

3. Maak gebruik van lijsten

Maak een lijst voor je dagelijkse werklast en deel deze per uur in. Tijdbeheer- en lijst-apps kunnen handig zijn voor het structureren voor uw dagelijkse activiteiten.

 

4. Wees realistisch over tijd

Schat eerlijk in hoeveel tijd je voor elk project nodig hebt. Als 2 uur realistisch is, zorg er dan voor dat je niet faalt door te proberen het in minder tijd te doen.

 

5. Maak gebruik van Timer

Gebruik een zandloper of een Timer die aangeeft hoeveel tijd je nog kunt besteden aan een project/Taak.

 

6. Breek grote projecten op

Grote projecten kunnen overweldigend aanvoelen. Deel een groot project op in kleinere projecten. Elk kleinere project heeft zijn taken met bijbehorende deadlines.

 

7. Bouw fysieke activiteit in je dagelijkse programma

Neem pauzes om te strekken, wandelen of sporten. Dit verfrist de geest en lijf. Je bent er even helemaal uit.

 

8. Let op je dagelijkse ritmes

Analyseer op welke momenten je vaak de meeste energie hebt. Plan de taken die je het vaakst uitstelt op de momenten van de dag waarop je meeste energie en focus hebt.

 

Graag delen: